Joda, det er et ord. Gullsølv, altså. Men det er først i en senere del av denne ukens blogg du får forklaringen. Hvis ikke du gjetter det alt nå, fordi du vet hva jeg har vært ute på denne uka 🙂
image
Men for de som leser bloggen min jevnlig må jeg først oppdatere dere på fuglefronten. Bokfinken er på plass med fruen og plukker frø og nøtterester for harde livet. Spurven rydder og den bråkete skjæra er skikkelig på sjekker’n på sitt skvaldrende vis. I skrivende stund er det snø på Birkebeinerstadion, men fuglene og jeg er fortsatt i vårmodus, og Lillehammer forandres sakte fra gråbrun til lysegrønn.
image
Og med våren kom tulipanblomst nr.1, tynnere jakker, «småsko» og utejogging. Jeg øver meg på å nyte å hate VIP-bakken i treningsklær. Tredemølla har endelig fått konkurranse.
image
Og jeg må innrømme, med hånden på hjertet, at bortsett fra i September 2011, etter å ha løpt Halvbirken (Birkebeineren 10,5km) første gang og da begge nevøene mine ble født, har jeg ikke noen gang vært både så glad og så stolt at jeg gråt, slik som lørdag 28.april, både klissvått og i ubehagelige mengder. Det var godt å lene seg forover å late som jeg bare var sliten..
Skriftlige mål funker!
image
For jeg løp Sentrumsløpet i Oslo og kom ikke sist til mål. Nå tror jeg ikke jeg forbedret snitttiden til pulje 5, men med 1t12min47sek. vant jeg vårens personlige Gullsølv. Sådetså!
Og selv om den grusomme rettssaken i Oslo påvirket Osloopplevelsen, ga folkets bidrag meg en påminnelse om hvor godt det er å leve i et land hvor folk bryr seg om hverandre.
image
Og etter et par dager i «vanskelig» gange pga løpeturen i Oslo kom en hviledag i sightseeingmodus. 1.mai var det deilig å reise til Spåtind å nyte vakker norsk fjellvår.
image

Og i kontrastenes tegn må jeg også dokumentere lille Lauritz’ alternative versjon av gullsølv: russekort fra vakre, store røde jenteruss.
image
Og kanskje følte elevene det samme som Lauritz og meg, da de fikk 2.plass i konkurransen om beste energidesign i NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm: Gullsølv.
image
Men ingen slår følelsen av mestring utenfor egen komfortsone. Neste helg blir det gullfest.
image