Jeg lar meg fortsatt fasinere av hvor lett det er å bli glad. Jeg har rett og slett hatt lykkepulver strødd over meg hele uken.
image
Tenk å klare å bli såå glad for at andre sliter seg helt ut og vinner Lillehammeretappen i Glava-tour. Og for at det er helt kaos i Nymosvingen. Og for at vi fikk vente og vente og vente.. Takker Edvald Boasson Hagen og resten av sykkelsirkuset for lykkepåfyll.
image
Til og med nevøene syntes relativt lykkelige i ventetiden. Takker selvfølgelig alle fansene for «Edvald Boasson…. Hagen» ropingen, isdisken på 7eleven, Glavaplakaten vi kunne klatre på, at små nevøer ikke kan klokka – og at «de kommer om et kvarters tid» kan gjentas i 30 minutter når man venter på noe spennende. Fantastisk hva man blir med på when you’re having fun.
image
Og lykkelige oss behøvde ikke engang levere tilbake gutta når sykkelsirkuset var over. Lykkelig Lauritz fikk bade i masse skum, leeenge. Og han fikk fortalt tante alt om lus man kan få hvis man ikke vasker håret, som doktoren kan fjerne, etter at de har borret seg inn i hodet… lusa altså… Ja da virket til og med fireåringen glad for å få vasket håret sitt.
image
Og ut fra kroppsspråket går det også an å være lykkelig etter å ha påført sitt eget hode fire never formgivende balsamskum. (Sånn oss imellom kan jeg røpe at sveisen var relativt over middels fluffy morgenen derpå, hehe)
image
Og apropos lykke, er nivået også ganske høyt hos flere når det forgår Formel 1 løp på spillrommet i kjelleren. Man får i slike øyeblikk forståelse for alle de som synes vi er gale som løper rundt i skog og snø for å se på andre kjøre rallybil. Lauritz kan heie seg hes når Magnus kjører som værst.. og ja.. jeg mener værst. Jo mer han krasjer, bulker, kjører av veien, eller hvis det er Formel 1, jo fler Magnus kjører forbi, jo mer fornøyd er lillebror.
image
Og ikke vet jeg hva det tenkes i hodet til lille frk. Greco når hun slippes ut i gresset på sin første sommertur, og samtidig blir håndmatet med haugevis av løvetannknopper av to glade nevøer. Det virker uvesentlig at matmor bestemmer hvor, hvor lenge og at hun ikke får lov til å gjemme seg under hvilken busk hun vil. Lykken er sol, varme, ferskt ugress og nye sommerlukter.
image
Og selv om nok mange ikke blir lykkelig av barnehagestreik, virker det som lille Lauritz fant lykken også i spill-og-lek formiddag hos tante. Jeg skjønner ikke hvordan forestillingsevnen sklir ut av hodet på oss voksne som ikke trimmer den. Jeg blir glad av Lauritz tvangspåfyll av forestillingsevne hos tante etter 30 minutter på et lite teppe fylt med gater, biler, hus, rundkjøringer og hva vet ikke jeg hva slags bakgrunnshistorier hvert innvevde hus på teppet hadde c»,)
image
Med picnic i «det fri» hvor kniven ér med fordi tanten jo hadde glemt at «vi som går i barnehagen er ikke egentlig så glad i sånn kant på brødskiva»..
image
Og ikke nok med det…
Denne uken har også vært fylt med temperaturer over tjue grader og jeg har vært ute i solen og vasket, beiset, revet og malet diverse nødvendigheter. Ble til og med litt solbrennt..
Og i mitt hode betyr alt dette lykke.